NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, een van de methodieken die ik in mijn therapie inzet. Met NLP komt je snel en doelgericht tot de kern. Je zet je eigen kwaliteiten in bij het oplossen van een probleem. Daardoor kun je in korte tijd belangrijke resultaten boeken. Mensen beschikken namelijk over veel meer wijsheid dan ze zelf vaak weten. NLP is een instrument om dit te ontsluiten en de oplossingen te vinden die het allerbeste bij jou passen. Dat maakt het gemakkelijker om ze in je leven te integreren en te genieten van blijvende resultaten.

NLP brengt hoofd, hart en intuïtie samen. Door oefeningen krijgt je het nieuw geleerde  in je vingers zodat uiteindelijk je hele persoon het nieuw geleerde zich eigen kan maken. We visualiseren krachtig jouw doelen en contrasteren die met hoe het nu is. Welke struikelblokken zijn er en welke antwoorden vind je zodat je hier constructief mee om kunt gaan? Ontdek welke hulpbronnen je allemaal kunt aanboren en wat dat je oplevert. Je leert je gedrag, vaardigheden en overtuigingen positief te beïnvloeden en met meer creativiteit je persoonlijke en zakelijke doelen te realiseren.

NLP ontwikkelt zich voortdurend en gebruikt diverse stromingen zoals hypnotherapie, EMDR en systemisch werk.

Wat betekent de term NLP?

Neuro staat voor de interactie tussen lichaam (zintuigen) en geest.  Je zintuigen geven voortdurend signalen aan je hersenen. Je ziet, hoort, voelt, ruikt, je denkt erover na, herinnert, interpreteert en je maakt daar een innerlijke ervaring van die voor jou uniek is. Je leert je hiervan bewust te worden en hoe je op jouw eigen manier je innerlijke ervaring positief kunt beïnvloeden.

Linguïstisch staat voor verbale en non-verbale communicatie. Je leert naar jezelf en je lichaam te luisteren. Je ontdekt wat de invloed van de communicatie naar jezelf en naar anderen is op je gedrag, vaardigheden, overtuigingen en relaties. En hoe je hierin de keuze hebt om opbouwend te zijn en jezelf meer mogelijkheden te geven.

Programmeren staat voor het vermogen om onze denk- en gedragspatronen zelf te veranderen, zodat we gemakkelijker onze doelen kunnen bereiken. Door je innerlijke ervaring (neuro) en dat wat je tegen jezelf of anderen zegt (linguïstisch) op een gezonde manier positief te beïnvloeden (programmeren) kun je gemakkelijker en blijvend de door jouw gewenste doelen bereiken.

Voor meer informatie over de achtergronden van NLP klik hier.